NASCHOOLSE  ARRANGEMENTEN

Samen met kinderopvang Humanitas en met diverse andere partners (Punt Welzijn, Rick, C Techlab, Natuur- en Milieucentrum en organisaties uit de wijk – zoals Zuyderborgh, Wijkraad Keent, Activiteitencentrum Gehandicapten Limburg, Mensana) bieden we Naschoolse Arrangementen aan.
We zijn gestart in het schooljaar 2013-2014. Sindsdien blijven we met een gevarieerd programma de kinderen keer op keer aanspreken en blijft het aantal aanmeldingen heel groot.
De Naschoolse Arrangementen hebben de afkorting N-Arr-G meegekregen.
Het is de afkorting van de letters Naschoolse Arrangementen. We spreken het uit in het Engels als “Ennargy”.
We gaan ervan uit dat deze arrangementen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en dat ze hier veel plezier aan beleven en energie van krijgen.

Het jaar wordt verdeeld in 5 blokken.
Blok 1 : van september tot de herfstvakantie
Blok 2 : van november tot de kerstvakantie
Blok 3 : Van januari tot carnaval
Blok 4 : Van maart tot Koningsdag
Blok 5 : Van eind mei tot juli

In ieder blok worden van half 4 tot ongeveer half 5 diverse activiteiten voor kinderen aangeboden. Deze activiteiten worden gegeven door medewerkers van school, Kinderopvang Humanitas, Punt Welzijn, Rick en externe deskundigen van buiten. Deze mensen worden geassisteerd door vrijwilligers van verenigingen , stagiaires van opleidingen en vrijwilligers uit de wijk.
Van 15.15 u – 15.30 uur wordt er op enkele centrale plaatsen even relaxtijd ingeroosterd waarbij de kinderen fruitwater te drinken krijgen met een gezonde snack of een stukje fruit. Om half 4 gaan de kinderen naar de diverse lokalen van Markeent waar de Naschoolse activiteiten worden gegeven.

Ieder blok wordt zo gedifferentieerd mogelijk ingevuld met sportactiviteiten, kunstactiviteiten, dansactiviteiten, techniekactiviteiten en natuurbeleving. Inschrijven kan voor het begin van een nieuw blok. Alle kinderen krijgen inschrijfformulieren van school. In een folder staat uitgewerkt welke activiteiten op welke dag plaatsvinden en door wie ze worden gegeven. Als je voor een activiteit inschrijft betekent dit wel dat je de lessen van dat blok afmaakt. Aan het einde van een blok kan er een optreden of presentatie volgen. Dan moet iedereen wel gewoon alle lessen meedoen ( m.u.v. ziekte of andere calamiteiten)
De activiteiten worden betaald met een strippenkaart. Een kaart van 10 strippen kost €10. Op de folder kan iedereen lezen hoeveel strippen een activiteit kost. De kinderen die gebruik maken van de Kinderopvang kunnen op die dag gratis gebruik maken van de Naschoolse activiteit. De Kinderopvang koopt zelf een aantal strippenkaarten en ouders betalen immers al aan de Kinderopvang.
Aan het begin van ieder blok krijgen de kinderen een folder waarin alle arrangementen staan beschreven.
Dan wordt het kiezen maar. Bij iedere activiteit is een maximum aantal deelnemers. Vol is vol. Wie het eerst aanmeldt, is het eerst aan de beurt. Blijkt een activiteit erg populair dan krijgen de kinderen later een herkansing.
Doel van de arrangementen: Voor alle kinderen de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen . Samen met de professionals van Markeent op een creatieve en sportieve manier bezig zijn met verenigingen en vrijwilligers uit de wijk. Zo leggen we de verbindingen in de wijk en maken gebruik van de talenten uit de wijk en bieden we de kinderen betaalbare arrangementen.
Naschoolse Arrangementen